maandag 3 juli 2017

Courgette een recept.

 Vorig jaar hadden we 2 courgette planten gezet zo van kijken of het wat doet , nou dat ging prima. Dus dit jaar er 10 gezet en de eerste zijn inmiddels geoogst en wat wij in de loop van de zomer teveel hebben gaat naar het kindertehuis / crisisopvang. Daar zijn altijd genoeg monden te voeden zogezegd. Maar vorig jaar heb ik van de courgette met die van de markt een heerlijk zoet zuur gemaakt . Het recept is uit landleven en echt heerlijk. Ik doe de courgette fijn gesneden oa door de salade bij het avond eten ,maar ook zo bij een gerecht is het heerlijk . Daarom hieronder het recept.

Dit heb je nodig:

 • 1 kg courgettes (schoongemaakt gewicht)
 • 2 uien
 • 3 el zout
 • 500 ml natuurazijn
 • 300 g suiker
 • 2 tl kurkuma (geelwortel of koenjit)
 • 3 tl mosterdzaad

Zo ga je te werk:

Na ontelbare pannen courgettesoep is dit zoetzuur van courgette een verrassend nieuw recept. Op deze manier is de groente een jaar houdbaar, dus je kunt er ook op een later tijdstip van genieten.
 1. Was de courgettes, snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
 2. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
 3. Meng de courgettes met de uien in een grote kom en strooi het zout erover. Laat het geheel enkele uren staan.
 4. Schep de groentes in een vergiet, spoel ze goed af en laat ze uitlekken.
 5. Breng in een grote pan de overige ingrediënten aan de kook.
 6. Laat dit mengsel enkele minuten doorkoken en voeg de courgettes en de uien toe. Breng alles weer aan de kook en laat ongeveer vijf minuten koken.
 7. Schep de groentes over in schone jampotjes, vul de potten tot de rand met het hete kookvocht en draai vervolgens de deksels op de potten.
 8. Zet de potjes ondersteboven en laat ze afkoelen.
Het zoetzuur is het lekkerst als je het minimaal drie weken laat intrekken. Erg smakelijk als bijgerecht bij oosterse gerechten of op brood bij (oude) kaas.
Bron: landleven , courgette zoet zuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten