woensdag 28 juni 2017

Het weer en hoe het hier is......

Momenteel is het hier wederom heerlijk weer  Het weer bij ons .Roemenie heeft een landklimaat of zoals wij zeggen warme zomers en koude winter. We hebben vorige week een paar natte dagen gehad  hoe raar dat ook klinkt heerlijk .Inmiddels is het weer mooi weer met overdag temperaturen van 30-35 graden.  En dat betekent dus dat we s'morgens en s'avonds sproeien omdat er anders niets groeit. Het is droog en zelfs zo dat op sommige plaatsen de grond scheurt . We zagen op het journaal dat het in Nederland vorig week ook mooi en warm was. Maar de warmte in Nederland is niet te vergelijken met de warmte hier. Waar ik in Nederland met de warmte last had van mijn longen door de aangeboren copd heb ik er hier juist minder last van . En met de zomerse temperaturen pas je gewoon je dagritme aan oftewel op het heetst van de dag ben je binnen bezig . En als je moet strijken want ook dat gaat door :) dan staat het woonkamer raam open en de buiten deur zodat het een beetje doorwaait en het te doen is .Van de week hebben we het opbouw zwembad van Intex neergezet  in het begin dachten we staat dat niet pocherig maar je ziet ze steeds meer verschijnen deze zwembaden en eerlijk gezegd het is maar wat heerlijk om even een verfrissende duik te kunnen nemen . Onze zoon is druk met de gasten die komen en het fijne is ook al is vakantieappartmenten hier niet echt standaard,  er zijn meer hotels  pensions en camping zelfs de Roemenen tonen belangstelling en zijn vol lof over de appartmenten en de service die hij biedt. Niet dat hij de hele zomer vol zit , het is pas zijn eerste jaar dat hij een heel seizoen draait maar er is belangstelling en dat is heel fijn. Een bedrijf op starten waar je  ook bent kost tijd . Onlangs vroeg iemand aan ons doet hij alles zelf. Ja wat denk je ...... hij is 25 jr . Alleen het beddengoed strijken dat doe ik vandaar dat ik stond te strijken met warm weer. Het dorp heeft sinds een week een supermarkt de Profi, een onderdeel van een supermarktketen .


  De kleine winkels hebben ook wel het een en ander maar dit is toch anders en voor de mensen die zomers voor het meer komen is dit ideaal.
Er komen ook mensen uit de omliggende dorpen ze hoeven nu voor een vergeten boodschap niet helemaal meer naar Arad . Zo zie je hier in de omgeving kleine veranderingen al moet ik eerlijk zeggen we hebben een kei van een burgemeester die echt verder wil en alles doet om het dorp/ de streek tot ontwikkeling te brengen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten