vrijdag 2 juni 2017

Renovatie en bedrijf starten deel 2

Zoals ik al in de vorige blog schreef heeft onze zoon hier een klein bedrijf gestart. Het dorp  Ghioroc waar wij wonen ligt aan de westkant van Roemenie , tegen Hongarije aan .Op ongeveer 2 uur uur rijden vanaf de grens met Hongarije en inmiddels is er tot ongeveer 30 minuten voor Arad snelweg dus je hoeft niet meer zoals in het verleden in Hongarije door kleine dorpjes heen.
Hierdoor is het voor mensen ook een heerlijk adres is om te overnachten als je meer en dieper in Roemenie zelf moet zijn. Op de foto die genomen is vanuit de bergen ( Zarand gebergte/ uitloper van de karpaten) is goed te zien dat het dorp mooi ligt , midden in de wijnstreek en een groot meer heeft. Daarnaast zijn er allemaal winkeltjes op het dorp zie eerdere blog. Maar nu over de appartementen . Als je hier een klein bedrijf opent komt jouw naam als vestigingsnaam dus in dit geval ......
De 2 appartementen heeft er 1 op de begane grond en 1 op de eerste etage maar wel met allebei een eigen opgang en terras . Op zijn website van het bedrijf staat uiteraard alle informatie. En zijn er speciale wensen of vragen , hij zegt altijd laat mensen me mailen . Hieronder zal ik wat foto's plaatsen om een beetje een idee te geven van de omgeving en de appartementen.

Zo rijdt je het dorp in .  

Het utizicht met de boomgaard 


Het terras boven van het 4- 5 persoons appartement
De zitkamer beneden in het 2 persoonsappartment
De beide keukens zijn netjes en comfortabel ingericht
De binnenkant van de folder 
De buitenkant van de folder 
Ik hoop op deze manier een beetje een idee te hebben gegeven van de appartementen van het bedrijf van onze zoon . De streek is mooi en goed bereikbaar en er zijn veel mogelijkheden tot ontspanning. In de bergen is het heerlijk wandelen , het meer is heerlijk, er is een wijnroute waar de vvv in Arad veel over weet en in de omgeving zijn leuke oude steden en stadjes o.a Lipova met zijn oude turkse koffiehuis uit de tijd van de Ottomaanse overheersing. De stad Arad met zijn winkelcentrums, uitgaansgelegenheden is maar 23 km en toch kan je hier genieten van het leven en de rust op een Roemeens dorp. Er is een landklimaat dus mooie warme zomers met een enkele regenbui en heerlijke temeperaturen.

1 opmerking: