woensdag 6 december 2017

Koning winter

Vorig jaar begon de winter al half november met vorst en dan bijna doorlopend tot half/eind februari wat voor arme gezinnen die er hier nog genoeg zijn een ware ramp was omdat hout duur is . Ook al leef je als gezin in 1 kamer en kook je daar , hangt er de was te drogen en moet iedereen daar slapen toch wil je graag daar de kachel aan hebben. Iedereen begrijpt het is in zo'n kamer niet prettig in onze westerse ogen maar als je het zo gewend bent vind je dat normaal. Vorst hebben we inmiddels iets gehad en sneeuw ook bij ons is het inmiddels weggedooid maar elders in het land ligt het er nog volop. Een stichting uit Nederland heeft een aantal arme gezinnen blij gemaakt met pakketten met levensmiddelen , kleding schoenen etc. Wat ze teveel bij zich hadden staat bij ons voor mensen op straat of anderen die het nodig hebben of voor het kindertehuis/opvanghuis. Zo is er inmiddels alweer het een en ander naar een ouder echtpaar gegaan die in een onbewoonbaar verklaarde woning wonen oftewel een krot met gaten en kieren.Helaas komt dat hier vaker voor dan je denkt . Deze mensen liepen te huilen van blijdschap toen ze goederen kregen . Binnenkort gaat er nog het een en ander aan dekens, kleding etc naar dit echtpaar toe. Zelf hebben we inmiddels de zolder verder opgeruimd want de spullen die we in Nederland kregen in het verleden hadden we daar gewoon neergezet en steeds uitgedeeld. Nu staan er nog spullen van ons zelf als de kerstboom etc. Ook kwam ik nog een doos gordijnen van ons zelf tegen , ik had ze meegenomen zo van je weet nooit. Nou ze kwamen heel goed van pas want in de bijkeuken die niet geisoleerd is kwam een enorme kou van de deuren af en daar kwamen de gordijnen prima van pas. De mannen hebben rails opgehangen en nadat ik gordijnband had gekocht en de gordijnen vermaakt hangt het er nu en is het een stuk minder kil in de bijkeuken . Het voordeel van de rails die er nu hangt is het hele jaar door, want zomers hangen ze hier vitrage in de deuropening voor de vliegen en andere vliegende dieren . Ook naar de zolder hangt nu een gordijn voor de zolder deur , want ook al is de zolder inmiddels goed geisoleerd we hoeven niet onnodig voor boven te stoken en zo doen we alles om de warmte in huis vast te houden .

4 opmerkingen:

 1. Stichting ROEC in Rijssen, heeft de laatste transporten van 2017 goed volbracht. Ze zijn teruggekomen met een lijst van wat nodig is bij een 30 tal projecten die we helpen dus op naar 2018.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat jullie dat doen er is zoveel nood en armoede onder de mensen . Ik zeg altijd een blij gezicht zegt meer dan 1000 woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kwam een stichting tegen uit Hengelo (ov) die ook transporten doen naar Roemenie? Is jullie daar iets van bekend?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. unknown omdat ik niet weet hoe anders te reageren, mijn naam is Natalie

  BeantwoordenVerwijderen