vrijdag 22 december 2017

Kerst met een rouwrandje dit jaar
Dit jaar vieren we kerst zoals alle jaren maar toch zit er voor ons een rouwrandje aan. Een goede vriendin die we 8 jaar gelden hebben leren kennen en in de loop der jaren steeds verder afzakte door haar ziekte zowel lichamelijk als geestelijk is vrijdag 15 december j.l overleden. Nu hoort een bij sterfgeval bij het leven , maar in dit geval is het zo triest want ze was nog maar 46 jr. En laat daarnaast 2 dochters achter 1 van 19 en 1 van 9. De oudste red zich wel en woont bij haar vader, maar de jongste is tevens ons petekind . Zij heeft vandaag 22 /12 de uitvaartdienst van haar moeder en wat is er nog erger voor een kind van 9 dan je moeder naar haar laatste rustplaats brengen. Door de grote afstand kunnen we er niet bij zijn maar een foto met een brandend kaarsje staat er wel voor haar, toen ze ons vroeg om met de doop van haar dochter om de peet-ouders te worden en de kleine meid bij haar doopnamen mijn naam Henriette kreeg hadden we niet verwacht dat we als  Peetouders  dit zouden mee maken. Haar jongste dochter gaat naar familie die al als pleeggezin fungeerde. Maar dat alles neemt niet weg dat het verschrikkelijk is als je iemand zo ziet aftakelen die nog zo jong is en je als kind je moeder moet missen. Lieve vriendin weet dat we er altijd voor je dochter(s) zullen zijn.

2 opmerkingen:

  1. Zo verdrietig, mijn moeder is ook op 46jarige leeftijd overleden in 1962, ik was 16 en mijn zussen resp. 23 en 13 jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een moeder die overlijd is zo ingrijpend voor een kind vooral als ze nog zo jong zijn, je wilt nooit een ouder missen vooral niet als de band goed is.

    BeantwoordenVerwijderen