maandag 1 mei 2017

Verjaardagen

Afgelopen week was onze zoon jarig hij werd 25 . Terwijl zijn zus het van kleinsaf aan het heerlijk vond en vind om haar verjaardag te vieren , heeft hij altijd zoiets gehad voor mij hoeft het niet . Hij zegt ook  : heerlijk als die dag voorbij is . Hij woont tegen over ons in zijn eigen huis met zijn 3 katten .We hebben hem gevraagd wil je er nog wat aan doen , waarop hij reageerde met alsjeblieft niet .Dus oke dan laten we het zo . Wel zou hij s'avonds bij ons komen eten en speciale wensen had hij ook niet . Vroeger bij ons thuis was de decembermaand een maand met verjaardagen en feesten . Als kind wist je gewoon niet beter , 5 december sinterklaas en een nichtje , 7 december een zus , 17 december trouwdag van je ouders en je opa , 20 december ik zelf en dan de kerstdagen en jaar wisseling en dan  12 januari je vader . Omdat de ouders en broer en zussen van mijn vader allemaal binnen 30 minuten bij ons vandaan woonde vond je het als kind eigenlijk heel normaal dat je elkaar zoveel en vaak zag. De verjaardag van Opa en Oma was altijd de zoete inval met nichtjes en neven en vrienden en familie van Opa en Oma. Nu ze al jaren zijn overleden zijn dat hele mooie en kostbare herinneringen waar ik met veel plezier aan terug denk . Ook toen Oma al in het bejaardenhuis zat en alle kleinkinderen getrouwd waren was het die dag een kleine reunie omdat je elkaar weer zag . Op de verjaardag van onze zoon zou ook een nichtje van mij jarig zijn geweest zij is 15 jaar geleden overleden aan kanker . Opdat moment waren haar kinderen , een tweeling 13 en een jongen 7 en ieder jaar weer moet je toch weer aan haar denken hoe we vroeger op de kaai ( pad naar een watergemaal en huizen in de polder) met elkaar speelde. Bij mijn man thuis was het met verjaardagen van zijn ouders ook altijd een huis vol met ooms en tante's en een Amsterdamse gezelligheid met grappen over en weer. In het begin was dat voor mij als meisje van buiten wel even wennen die humor en opmerkingen , net zo goed dat manlief moest wennen aan mijn familie die van buiten is. Inmiddels lijkt het wel of meer en meer mensen hun verjaardag gewoon niet meer vieren omdat ze geen zin hebben of geen tijd.

2 opmerkingen:

 1. En toch is het goed om verjaardagen wel te vieren, bescheiden, om er aan te denken dat je toch weer een jaar hebt mogen leven. Dit jaar de 64e verjaardag van mijn man 6x gevierd maar omdat hij kanker heeft ( en het redelijk goed maakt) wilde iedereen graag even langs komen. Dat is goed geweest.
  En heel wat anders, ik heb net een boek gelezen over griendwerkers waar steeds het woord kaai in voor kwam, ik had wel een idee dat dat een soort kade/verhoging in het land was dus inderdaad een pad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat je via deze blog er achter kwam wat het woord kaai nou eigenlijk betekent. Fijn dat je man het redelijk goed maakt dit geeft je man en jullie moed. Wij hebben deze nare ziekte ook een aantal malen in de familie meegemaakt.

   Verwijderen