dinsdag 20 maart 2018

Simpel maar lekker

Onze dochter vertelde Mam dit weekend hebben we Arretjescake gemaakt op de groep. En dat bracht mij op het idee van de Roemeense variant hierop. Ze noemen het Salam de Biscuiti. Het recept zal ik hier onder plaatsen. Veel moeders maken het hier wat de kinderen krijgen op school in de pauze biskwie en melk . En dat nemen ze ook weleens mee naar huis en eten weggooien dat doen ze hier nou eenmaal niet gauw.Benodigheden:
250 gr simpele biskwie 250 g suiker 100 g boter 50 gr cacao + weinig cacao (of chocoladepoeder) voor folie 75 gr gehakte walnoot of rozijnen , wel de rozijnen even in warm water 120 ml melk beetje rum essence  , Plastic folie
  • ipv wat cacaopoeder kan je ook wat kokos gebruiken om het doorheen te rollen
Werkwijze
1.Verkruimel de koekjes met je hand totdat je de kleine stukjes krijgt. En doe ze in een diepe kom  2. Meng de gehakte walnoten of gewelde en uitgelekte rozijnen erdoor , snij eventueel de rozijnen klein. 3. Doe in een pan 60 ml melk en suiker en kook tot een siroop is gemaakt (ongeveer 1 minuut nadat de siroop begint te schuimen). 4. Voeg de boter toe en roer tot hij smelt. 5. Maak een papje van de cacao en wat melk en voeg dit doe aan de rest van de melk in de pan 6. Voeg rum essence toe. 7. Laat het even door koken. 8. Giet de siroop geleidelijk over de koekjes, af en toe roerend tot je de koekjes ziet binden en een beetje zachter worden. Je hebt misschien niet de hele siroop nodig.Het moet een stevige massa worden . 9 Maak van de massa een soort worst (salami). 9. Bestrooi een stuk plasticfolie met een beetje cacao of kokos en leg hierop de biskwie rol 10. Vouw de rol dicht en rol even heem en weer zodat het een worst word en druk aan beide kanten om de lucht uit de salami te verwijderen. 11. Aan beide uiteinden het folie rond draaien als zijn de uiteinden van een worst en de koekjessalami enkele uren of een nacht in de koelkast bewaren. 12.Herhaal met de rest van het koekjes deeg. 13. Snijd de salami in plakjes en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten