woensdag 7 maart 2018

Onze rescue dogs

In 2005 reden we in Servie richting grens en daar zat op de weg een pup te huilen. We zijn gestopt en hebben de pup meegenomen en dat werdt ruin 12 1.2 jaar onze hond Ulica een schat van een teefje.
Op latere leeftijd kreeg  ze schildklier problemen en de laatste tijd merkte je ze wilde niet meer. Ze heeft 10 jr lang met ons heen en weer gereisd tussen Nederland en Roemenie. En nog ruim 2 jaar hier heerlijk genoten .Inmiddels is zij overleden en hadden we iets van geen hond meer binnen omdat we ook een x aantal keren per jaar naar Nederland gaan. Maar begin dit jaar kwamen we erachter dat 1 van onze buitenhonden van 11 ziek is .En dus niet lang meer te leven heeft en aangezien zijn maatje een 3 jarige herdershond is en het beter is voor een hond als er een maatje is zijn we opzoek gegaan naar een pup . Zo kwamen we in contact met  Dogs by Merlin . 
Dit is een nederlandse mevrouw die hier in Roemenie honden opvangt en herplaatst in gezinnen en zij had puppie's die ze had gevonden opgenomen en  late vacineren etc. En zo zijn wij aan 2 puppen gekomen . 1 hond Arco komt binnen , ook omda dit voor mijn man een  stimulans is om buiten te gaan lopen met de hond en de andere Janko gaat buiten bij de herdershond. Momenteel zitten ze allebei nog in huis en zijn veel buiten overdag vanwege de temperatuur .Maar het is mooi om een hond een nieuw huis te geven , 1 van onze katten komt van een organisatie die dieren opvangt,
De pup met donkere ''kraag '' is Arco en de andere is Janko ze zijn inmiddels 4 maanden oud. Mocht iemand een hond een goed huis willen geven kijk dan even op de site via de link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten