maandag 2 oktober 2017

Oud Papier en wat we ermee doen

In Nederland hadden we best wel veel oud papier door huis aan huiskranten etc .Ik bracht dat altijd naar de papier container zo van dan kunnen ze het hergebruiken . Maar hier hebben ze op het dorp niet echt een papier container staan dus sparen we het op in een bananendoos . We hebben ooit in Nederland een papierpers gekocht om zelf papier briketten te maken . Inmiddels hebben man en zoon na even puzzelen al diverse briketten gemaakt en die te drogen gelegd op de tafel. Het weer is zo dat ze gewoon aan de buitenlucht kunnen drogen en dan in een doos bewaard kunnen worden .
Het oud papier doen ze hier per een aantal vellen door de papier versnipperaar en dit alles in een groot vat en dan wat water erbij.Er ontstaat dan een soort pulp .Ze gebruiken een soort grote bouwmixer die op een boormachine past en daarmee mixen ze alles door elkaar .Er staat een soort pulp en die pulp gaat in de metalen pers. Dan leg je het metalen rek erop en vouw je de metalen handvaten erover heen en pers je het vocht eruit en je briket is klaar.
De gedroogde briketten kan je prima branden in je houtkachel of open haard. Lijkt zo'n brikettenpers je wat gewoon even zoeken op internet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten