maandag 13 februari 2017

Stampot en even weg

Op tv is momenteel de reclame van de Lidl met stampot weken . Wel heel grappig want ik denk dat stampotten iets typisch Nederlands is . Hier wordt zover ik weet niet echt stampot gegeten . Het is meer aardappels en groenten apart en/of brood erbij . Zuurkool wordt hier volop gegeten maar dan als ovenschotel of met vlees erdoor en dan brood erbij of aardappelpuree . Maar stampot op je bord met een kuiltje jus wie is daar niet groot mee geworden . Ook hutspot kennen ze niet , ik vertelde het tegen een vriendin dat wij peen en uien en aardappels tesamen koken en dan stampen dat kennen ze niet hier . Ook andijvie stampot is hier niet bekend . Maar daarom eten wij wel af en toe hollandse stampot met of zonder rookworst die we uit Nederland mee nemen . Hier wordt in de winter veel stoofgerechten gegeten , zuurkool uit de oven of met vlees , sarmale en verder wat ervoor handen is aan groenten . Nu het half februari is zie je op de markt nog steeds veel uien , kool en wortelen en soms al een krop sla die mensen in de kas hebben opgekweekt. En of mensen die kopen ??? Ik weet het niet. In de supermarkten is gewoon meer keus aan groenten en fruit mede omdat het geimporteert wordt .Witlof zie je hier bv volop in het seizoen in de winkel en als je dan leest waar het vandaan komt is het Nederland ( olanda) wel grappig om hier dan Nederlandse groenten te eten . Van de week gaan we wederom naar Nederland omdat we allemaal afspraken hebben en tevens naar de familiedag bij onze dochter in haar woongroep gaan .

1 opmerking: